Regio ZOU
Regio Lekstroom

ANW | Huisartsenspoedposten


In juli van 2020 nam UNICUM de huisartsenspoedposten in Nieuwegein en Zeist over van Stichting Primair Huisartsenposten. De overname van de posten kwam voort uit de wens van huisartsen om meer regie te nemen over de ANW-zorg in de eigen regio’s Lekstroom en Zuidoost-Utrecht. Meer regie over de richting waarin de spoedzorg zich ontwikkelt én meer regie over de processen en triage op de posten. 

Inmiddels kijken we terug op een succesvolle transitie. Dat komt mede door de actieve rol van huisartsen, triagisten en chauffeurs tijdens het overnameproces. Als ‘kernteam’ op de post, hebben zij zich in grote mate betrokken en verantwoordelijk getoond voor een soepele overgang.  

Ondanks deze drukke transitieperiode en het extra werk rondom COVID-19, is er ook veel energie gestoken in het maken van een mooi plan voor 2021. De verschillende werkgroepen, vakcommissies, directie en management hebben dit gezamenlijk met elkaar opgeleverd. In deze speciale nieuwsflits lichten we de thema’s voor 2021 toe. 

Heeft u vragen?
Neem dan per e-mail contact op met Priscilla de Roo, directeur UNICUM Huisartsenspoedzorg.